
4.10 Charging Personal Devices  

 

4.10.1 Individual hand-held devices may be charged using library-provided power strips 

marked by “Charging Zone” signage so long as cords don’t extend beyond the table 

and don’t pose a hazard to others. Patrons may not plug devices directly into 

electrical outlets on the floor. 

 

4.10.2 Hand-held devices may not be charged using electrical outlets marked by “No 

Charging Zone” signage or anywhere not identified by “Charging Zone” signage. 

 

4.10.3 Patrons may charge a maximum of two devices at a time. Devices may not be 

unattended.  Patron’s power strips, battery backup units, surge protectors, and any 

other hardware to charge multiple devices cannot be connected or used in 

conjunction with library power strips in “Charging Zones” that may create a circuit 

overload or anything else that may create a safety hazard. 

 

4.10.4 Patrons may not plug into library power strips for public computers. A single phone 

may only be charged using a USB port on the front of the workstation while a patron 

is currently logged in to the workstation 

 

4.10.5 The library will not be responsible for any damage to a patron’s device(s) while 

attempting to charge utilizing library outlets. 

 

4.10.6   The library reserves the right to utilize tables normally used for public charging 

of devices for library programs and activities 

4.10.7  The device-charging table in Feldheym’s Children’s Room may only be used to 

charge devices by adults who have children in the immediate vicinity and within 

line of sight of the child. 

 

6.8 Unaccompanied Adults 

 

The children’s area of the library is reserved for children, their parents or responsible adult 

caregivers, and adults interested in reading children’s literature classes. Out of concern for 

the safety of young patrons, adults who are unaccompanied by a child or children in the 

children’s area of the Library may be questioned by staff and may be asked to move to 

another area of the Library. Please see Section 4.10.7 regarding the use of the device-

charging table in Feldheym’s Children’s Room. 
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